מיתוג מעסיק בעידן החדש

פעם לא היינו נותנים לעניין של מיתוג מעסיק הרבה חשיבות בתוך הארגון ובכלל בשיווק. האמת, לא הייתה מודעות כלל לכוחו של מיתוג המעסיק.

עיצוב פלייר לאגודת התיירות, עמותת סמייל

למזלם של העובדים היום זה עניין בעל חשיבות רבה וכל חברה או ארגון שמכבדים את עצמם יודעים שחייב לעשות תהליך נכון של איפיון המסרים למול העובדים, לתת תנאים טובים, הטבות והכי חשוב להראות אכפתיות כלפי העובדים שנמצאים בארגון וזה כמובן, איך לא,  נעשה בצורה ויזואלית.

המטרה העליונה של המיתוג מעסיק ליצור תודעה של ארגון נחשק, שכייף לעבוד בו, שיש תנאים מעולים ולפמפם מסרים של הרגון לאותם עובדים קיימים וכמובן לעובדים פוטנציאלים כדי שיהיה קל לגייס עובדים בעתיד!

אז מה זה בעצם מיתוג מעסיק? ואיך משיגים מיתוג שכזה?

זה רק נשמע מסובך בפועל זה די כייף ואפילו ממקד לשבת ולבנות מערך שכזה, שם נכנסים כל המסרים, הערכים הסיפור של הארגון למקשה אחת שלמה. בעצם יוצרים מוניטין את המהות של הארגון בדגש על העובד. לכל ארגון או חברה כדי שיהיה מיתוג פנים ארגוני ובנוסף בלי לדרוס אחד את השני חייב שיהיה מיתוג מעסיק, יש סקר הנעשה בקרב חברות השמה והנתון הכלכלי היה מפתיע. בעקבות מיתוג מעסיק נכון הארגון או החברה המגייסת חסכה כ50% בעלויות הגיוס. וכמובן שהצליחה גם להשאיר עובדים בחברה לאורך זמן ממושך יותר.

במה עוד תורם המיתוג מעסיק?
-למגנט עובדים מדוייקים יותר: אתן דוגמא אם המסר של הארגון שהוא נותן שעות גמישות ונוחות לעובדים, או נותן מקום להשתלב גם לאימהות מהר מאוד יגיעו אותן עובדים או עובדות שמחפשות שעות נוחות שרוצים גם לעבוד וגם להיות עם המשפחה.
-הפצת המסרים של הארגון או החברה: בין העובדים בתוך הארגון ויותר חשוב גם החוצה ללקוחות ועובדים פוטנציאלים: גן פה חשוב לשים לב ששמועות רצות מהר, ואם חשוב לנו לגייס עובדים שמתאימים אז העובדים הקיימים אם הם מרוצים, הם יעבירו הלאה את המידע על המשרה לחברים שלהם והם ישווקו את התפקיד והחברה הכי טוב. לכן חשוב להבין מה המסרים הנכונים עבור הארגון והעובדים, מה חשוב לנו שידעו ״למה כייף לעבוד אצלנו״
-לייצר נאמנות למקום העבודה: כשמקום העבודה דואג לעובדים, ואכפתי ישירות זה משפיע על תפוקת העובד וכמובן תקופת העובד בארגון.
-תחושת שייכות ונאמנות לארגון או החברה: ככל שהתנאים של העובד, המסרים, ותחושת השייכות חזקים – כך העובד יהיה שנים בארגון וירצה לתת מעצמו יותר.

אני מניחה שכבר הבנתם שמיתוג מעסיק זה לא עוד טרנד אלא בידוק ההפך שהוא תורם לארגון בצורה משמעותית.

מי עושה מיתוג מעסיק נחשק?
זה קורה בדרך כלל במעצמת ההייטק ששם חסרים עובדים למגוון תפקידים ויש יותר משרות מאשר עובדים.

המעסיקים הבינו שבשביל להביא עובדים שירצו לעבוד, שישארו ולא יתחלפו הם צריכים לתת גיבוי למסרים שלהם ולא רק הבטחות.

אבל לחלוטין אפשר לייצר מיתוג מעסיק טוב לא רק בחברות ההייטק.

דוגמא טובה למשל למי שעושה מיתוג מעסקים מהמם היא קופת חולים כללית: היא דואגת שהעובדים שלה ירגישו חלק מהמשפחה, שהם יכולים לעשות שינוי במערך העבודה, בנהלים, שיש מקום לדעות שלהם ואפילו יוצרים קמפיינים פנים ארגונים בנושאים שונים (מהמסרים שלהם לעובדים) כדי לצרף אותם לשינוי בארגון.

אני רוצה לתת לכם כמה נקודות למחשבה לפני שרצים לעצב ולפתח שפה גרפית, כי בשביל שזה יצליח לא מספיק לרצות לעשות, צריך לעשות את מיתוג המעסיק בצורה חכמה.

תמיד צריך לחשוב על העובד ולהנגיש לו את הכל בצורה נעימה וממוקדת, כי עובד הוא הנכס הכי גדול לארגון. ובשביל שאותם מסרים יעברו בצורה נכונה, לא מספיק לכתוב אותם, או לדבר עליהם, צריך לעצב אותם. המוח האנושי קולט וזוכר דברים חזותיים, כאלו שמעבירים בו רגש. לכן למשל כשאנחנו רואים לוגואים, או מוצרים עולים לנו ישר מילים או תחושות שאנחנו זוכרים לגבי אותו עסק.

השאלות שיעזרו לדייק את המסרים ביצירת מיתוג פנים ארגון או מיתוג מעסיק

  1. מה הערך שהלקוח מקבל ממני?
  2. מה יוצא לו מזה שהוא עובד אצלי ולא אצל המתחרה?
  3. האם יש לי תנאים מיוחדים או משרות מיוחדות?
  4. האם יש לי אגנטה מיוחדת שאני יכול לרתום אלייה עובדים?

נכון, זה לא פשוט למצוא את הדבר המיוחד הזה, השונה שיעשה את כל ההבדל במיתוג המעסיק, צריך לעשות מחקרים למול העובדים הקיימים מה טוב מבחינתם, לעשות איסוף נתונים, תשאולים ועוד.

יחד עם כל הריצות והסקרים זה משתלם לטווח הרחוק.

אז לפני שאתם יוצאים לתהליך מיתוג מעסיק זכרו לעשות הכנות ולא פחות חשוב, שווקו את מיתוג המעסיק קודם לעובדים הקיימים ואז אחרי ההצלחה בליבת הארגון, צאו עם המיתוג המעסיק גם לקהל הרחב.

 

לשיתוף קל ומהיר של המאמר

עוד כתבות מעניינות בבלוג

בקרוב נדבר

בקרוב נדבר